Een eiwitreep is de ideale tussendoor snack die je ook nog eens van een portie nutriënten voorziet! Deze repen zijn makkelijk zelf te maken, kosten een stuk minder dan de kant en klare repen en zijn super lekker! In slechts tien minuten maak je deze gezonde eiwitreep met maar liefs 15 gram aan eiwitten per reep. Ik maak gebruik van zoveel mogelijk natuurlijk ingrediënten en dat proef je! Het laagje chocolade kun je ook weglaten maar is wel erg lekker. Enjoy!
Benodigdheden Zelfgemaakte eiwitrepen
- 25g eitwitpoeder
- 35g cashew -of walnoten
- 1 el raw cacao crisps
- 1 el raw cacao poeder
- 1 el pindakaas of ter vervanging; pindakaaspoeder van de Body en Fitshop
- 50 gram pure chocolade (het liefst minimaal 75 % cacao)
- 3 el whey crunch (Body en Fitshop)
- 2 el magere kwark (60 gram)
- kokosrasp
Bereidingswijze Zelfgemaakte eiwitrepen
- Start met het smelten van de chocolade. Dit doe je au bain marie. Doe de chocolade in een diep kommetje en zet deze in een (ruime) pan met een klein laagje heet water. Het water komt ongeveer tot de helft van het kommetje, zodat deze niet bij de chocolade kan komen. De chocolade zal nu geleidelijk smelten zonder te verbranden.
- Mix de noten, pindakaas, eiwitpoeder in een keukenmachine en voeg daarna de kwark erbij.
- Haal de mix uit de keukenmachine en meng in een ruime mengkom het mengsel met de whey crispy en de cacao crisps tot een stevige bol.
- Let goed op de structuur van het mengsel. Deze moet niet te droog zijn of te plakkerig. Voelt de bol te droog voeg er dan nog een of twee thee lepels water bij.
- Maak van de bol op een snijplank of op het keukenblad een stevige rechthoek met een dikte van 1cm.
- Druk alle zijkanten stevig aan met de zijkant van een groot koksmes zodat de lijnen mooi recht worden.
- De chocolade is inmiddels gesmolten. Verdeel met een lepel een laagje over de repen.
- Strooi er nog wat kokosrasp overheen.
- De eiwitrepen kunnen nu een half uurtje in de koelkast en dan zijn ze klaar!
Tip! De eiwitrepen kun je een paar dagen in de koelkast bewaren. Je kunt ze ook invriezen.