De meeste zogenaamde gezonde fitnessrecepten gaan vaak uit van een kleine hoeveelheid koolhydraten en veel eiwitten, althans vergeleken bij een gemiddeld eetpatroon. Dat is een nobel streven, maar soms heb je je energie nodig. En soms heb je zin in een smaakvol en iets vetter diner. Dan kun je dit recept gebruiken.
Dit recept heeft een voorbereidingstijd van 5 minuten. Terwijl het daarna in de oven aan het garen is kun jij je bezighouden met belangrijker zaken, zoals het maken van een nieuw trainingsschema, lezen waarom gojibessen gewoon rozijnen zijn of je dumbbels poetsen.
Het recept maakt gebruik van zoete aardappel. Bodybuildersvoedsel bij uitstek. De verschillen met ‘gewone aardappelen’ zijn overigens niet zo groot, dus die kun je best gebruiken als je geen zoete aardappel in huis hebt.
En ook gebruik ik worst in dit recept. Normaalgesproken kun je deze vleessoort beter vermijden omdat het een toppunt is van bewerkt voedsel. De slechtste delen van een geslacht dier worden gemalen en vermengd met kruiden en vervolgens in een schoongespoelde darm geperst. Niet echt smakelijk. Niet echt voedzaam.
Als je dit gerecht maakt, kies dan voor een worst waarvan je weet dat er goed vlees voor is gebruikt. En met goed vlees bedoel ik mager vlees (bijvoorbeeld rund- of kippenvlees) dat bij voorkeur biologisch is. Mijn advies voor het eten van worst: ga naar de slager en laat je informeren. Het loont echt om goed vlees te eten. Dat smaakt vaak beter, is gezonder en minder vet. In dit recept gebruik ik biologische kippenworst.
Ingredienten Worst en Zoete aardappel (voor 1 persoon)
- 1 grote zoete aardappel (ongeveer 300 gram)
- 2 biologische kippenworstjes (ongeveer 200 gram)
- 1 puntpaprika (ongeveer 150 gram)
- peterselie
Bereiding
Worst en Zoete aardappel
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de zoete aardappel in frites
- Snijd de worst in stukjes van ongeveer 2 cm
- Snijd de paprika in ringen
- Doe alles in een zak of bak en meng even door
- Verspreid alles op een bakplaat met bakpapier
- 25-30 minuten in de oven
Tip
- Gebruik geen extra vet, peper en zout. Daar zit genoeg van in de worst en tijdens het bakken komt dat er uit.