Een gezonde maaltijdsoep met broccoli en gerookte kip! Dit is de zomer variant van de winterse erwtensoep. Alleen deze soep is minder machtig en lekker licht. Broccoli staat bekend om zijn super gezonde eigenschappen want deze groente bevat veel gezonde voedingsstoffen. En wat is er lekkerder dan een zelfgemaakte soep met verse ingrediënten! Velen denken dat een soep uren moet pruttelen om aan zijn smaak te komen maar dat is met deze soep niet het geval. Al volg je de bereidingswijze dan is deze gezonde soep zo gemaakt! Eet de soep met vers gebakken brood of serveer als voorgerecht.
Ingrediënten Verse broccoli soep
- ongeveer 1 liter groentebouillon
- 600 gram (1 grote stronk) broccoli
- 2 uitjes
- 1 grote aardappel
- 1 a 2 teentjes knoflook (naar wens)
- 1 gerookte kipfilet
- peper en zeezout
- verse basilicum
Bereidingswijze Verse broccoli soep
- Snij het uitje en de knoflook fijn (of geperst) en fruit deze in een soeppan.
- Verwarm de groentebouillon.
- Schil de aardappel en snij deze in blokjes. Kook deze apart totdat ze beetgaar zijn.
- Snij de broccoli van de stronk in kleine stukjes en voeg deze bij de boullion. Breng aan de kook.
- Kook de aardappels gaar en de broccoli niet te lang want anders kook je alle vitaminen eruit.
- Giet de aardappels af en voeg ze bij de bouillon en breng het tezamen en laat het een paar minuten zachtjes doorkoken.
- Breng op smaak met een goede hoeveelheid peper en zout (wel naar wens).
- Mix de soep beetje bij beetje in een blender en voeg nu ook 2 handjes verse basilicum bij het mixen.
- Giet de soep in de soepkommen.
- Snij de gerookte kipfilet in blokjes en voeg deze bovenop in het midden van de soepkom en klaar is je verse broccolisoep!
Tip! Roer bij het serveren een theelepel Griekse yoghurt in een cirkel door de soep heen! Het ziet er mooi uit en het maakt de soep wat romiger!