De wintertijd is het afgelopen weekend ingegaan en de herfst heeft allang zijn intocht gemaakt. En wat is er heerlijker dan met pannenkoekjes te ontbijten op een regenachtige en koude zondag. Eenvoudig te bereiden en ook nog eens een genot voor oog.
Benodigheden protëine pannenkoekjes
Deze pannenkoekjes worden met regelmaat bij ons thuis gemaakt en wat zijn ze lekker! Door gebruik te maken van volkoren -of speltmeel maak je ze ook nog eens een stuk gezonder dan de originele. Verder maak ik geen gebruik van geraffineerde suikers en geen onnodige vetten. De vruchtencompote maakt het plaatje af, dus zeker een tip om bij te serveren! Gember en kaneel zijn ook nog eens twee healthboosters en geven je weerstand een opkikker! Maak in deze periode dan ook gretig gebruik van deze twee gezonde bommetjes!
- 250 gr volkoren -of speltmeel
- 500 ml (plantaardige) melk
- 2 tl gembersap
- 1 el kaneel
- 1 flinke scheut olijfolie
- 1 -eiwit
- 1 scoop vanille eiwitpoeder
- voor de vruchtencompote: 1 halve appel (hoeft niet per se geschild, 2 handjes (kan bevroren) frambozen, 1 tl kaneel, 1 tl gember en 1 el ahornsiroop, stevia of een andere zoetstof naar wens.
Bereidingswijze protëine pannenkoekjes
- Voeg alle ingrediënten behalve de melk, voor het beslag in een mengkom.
- Voeg steeds een beetje melk toe en mix tot een mooi glad beslag. Bepaal zelf naar behoefte de dikte van het beslag.
- Snij de appel in kleine blokjes en doe het samen met de frambozen in een steelpannetje. Warm deze langzaam op (met een lepel honing of agave siroop naar wens.)
- Laat het 15 min langzaam pruttelen op laag vuur, maar laat het vooral niet doorkoken. Je kunt de compote altijd weer opwarmen als de pannenkoekjes klaar zijn.
- Een soeplepel helpt je om de hoeveelheid van de pannenkoekjes te bepalen.
- Laat de pan eerst goed warm worden. (niet te heet!)
- Bak de pannenkoekjes op vrij laag vuur om ze mooi goudbruin te bakken.
- Giet de beslag in de pan. Maak de pannenkoekjes niet plat. 1/3 tot een hele soeplepel is een heel pannenkoekje.
- Als aan de bovenkant het beslag bijna gaar is dan draai je hem om.
- Bak beiden kanten en dan is het pannenkoekje klaar!
- Houd ze warm in een voorverwarmde oven (tussen twee borden). Enjoy!