Soms is dit het enige wat je nodig hebt! Deze steak sandwich heeft het helemaal. Een stevig broodje met gegrilde steak, salade en chimichurri saus. En heb je eiwitten nodig dan zorgt dit recept voor je dagelijkse portie. Eiwitten zijn belangrijk. Vooral als je vaak je spieren gebruikt maar ook als je wilt afvallen spelen eiwitten een belangrijke rol.
Chimichurri is een typisch Argentijnse saus en marinade gemaakt van natuurlijke kruiden en groenten. Het is een mix van pepers, knoflook, rode ui, tomaat, rode wijnazijn, olijfolie, verse bladpeterselie en nog meer kruiden. Het geeft net dat beetje extra aan deze sandwich en heeft een temperamentvolle smaak. De restant van de saus kun je een paar dagen in een (weck)pot bewaren en gebruiken in een gerecht met kip, gehakt of door een salade. Voor de steak gebruik ik kogelbiefstuk maar elke biefstuk is goed voor de steak sandwich. Een easy-peasy heerlijk gezond en goed vullend recept!
Ingrediënten Steak sandwich
- 150 gram biefstuk per persoon
- ciabatta brood (of ander brood naar wens)
- gemengde sla
Ingrediënten Chimichurri saus
- 1 tomaat
- een bosje (blad)peterselie
- 2 handjes verse bieslook
- 1 rode ui
- 4 tenen knoflook (geperst)
- 1 el verse tijmblaadjes
- 1 tl komijnpoeder
- olijfolie (extra vierge)
- rode wijnazijn
- peper en zeezout
Bereidingswijze Steak sandwich
- Bestrooi de biefstuk met zeezout en laat deze even liggen.
- We beginnen eerst met de bereiding van de chimichurri saus.
- Snij de ui, de peper, de tomaat in hele fijne blokjes. Snij daarna ook de peterselie en de bieslook fijn.
- Snij met een groot koksmes (geen kartelmes) of nog beter, met de keukenmachine. Hoe fijner hoe beter.
- Doe alle gesneden ingrediënten in een mengkom.
- Meng alles goed door elkaar met een scheut azijn, tijm en een tl komijnpoeder toe.
- Meng nu ook de olijfolie mee en schenk net zoveel totdat het geheel net onder de olie staat.
- Proef naar wens en breng eventueel nog op smaak met de azijn, peper en zeezout. De saus is nu klaar.
- Grill of bak de biefstuk naar wens. Ik koos voor medium/rare.
- Haal de biefstuk uit de pan en laat even rusten op een snijplank.
- Snij dan de biefstuk in smalle plakjes.
- Snij de ciabatta in de lengte doormidden en beleg de onderkant met sla en plakjes tomaat
- Leg daarna de biefstuk erop en voeg vervolgens daar bovenop de chimichurri.
- Geniet van deze heerlijke steak sandwich