Als je thuis komt na een lange werkdag wil je wel iets voedzaams op tafel zetten maar het liefst wel een gerecht dat eenvoudig te bereiden en snel klaar is. Dit recept is dan een fijne keuze! De combinatie met de garnalen, de verse munt en sojasaus is echt een aanrader want deze smaken gaan erg goed samen. Binnen no-time heb je een bijzonder gerecht op tafel getoverd!
Rijstnoedels zijn, na de rijstkorrels, het tweede meest voorkomende rijst product dat in Azië gegeten wordt. Ze hebben een kortere bereidingstijd nodig dan de reguliere pasta/noedels welke meestal gemaakt zijn van tarwe. Tarwe pasta bevat wel iets meer voedingsstoffen dan in rijst; maar rijstnoedels bevatten weer geen gluten waardoor ze een goede keuze zijn voor mensen met een glutenallergie of coeliakie. Wil je dit gerecht dus nog voedzamer maken? Gebruik dan volkoren noedels in plaats van rijstnoedels. En houd je niet zo van snijbonen? Vervang ze dan door een andere groente zoals; broccoli of sperziebonen.
Ingrediënten Rijstnoedels met garnalen
- 3 handjes gepelde wok garnalen (ongekookt)
- 150 gram brede rijstnoedels
- snijbonen
- 2 grote tomaten
- 2 teentjes knoflook
- verse muntblaadjes
- sojasaus
- olijfolie
- een scheutje verse citroensap
Bereidingswijze Rijstnoedels met garnalen
- Zet een pan met water op het vuur en breng deze aan de kook.
- Voeg daarna de noedels in het kokende water en laat deze voor ongeveer 10 minuten op laag vuur doorkoken. (afhankelijk van welke soort noedels je gebruikt.)
- Snij de snijbonen in kleine stukjes van ongeveer 2 cm. Kook deze ook in een laagje water (en boter naar wens) totdat ze beetgaar zijn. (Kook ze niet te lang zodat ze nog lekker knapperig zijn).
- Pers de knoflook en snij de tomaten in kleine blokjes.
- Bak nu de wokgarnalen met de knoflook op middelhoog vuur en 5 minuten later kun je de tomatenblokjes er ook aan toe voegen.
- Bak ze kort totdat ze gaar zijn. Breng op smaak met peper en zeezout.
- Zijn de noedels klaar, spoel ze dan af met lauw water. Breng ze op smaak met wat olijfolie en wat zeezout en meng deze met de snijbonen en een handje grof gesneden muntblaadjes.
- Zijn de garnalen klaar dan kunnen ze in een kom. Meng deze nog met een scheutje olijfolie, de sojasaus en klein scheutje citroensap.
- De noedels kunnen nu verdeeld worden op de borden. Daarna kan de garnalenmix er ook boven op.
- Strooi er nog wat grofgesneden muntblaadjes overheen en klaar is je gerecht!