Een all-time klassieker voor iedereen die aan fitness doet is havermout.
Havermout is erg lekker met een verscheidenheid aan ingrediënten, hetzij simpel of ingewikkeld. Het maakt je vol en gelukkig.
Ik hou ervan om havermout te combineren met een eiwit supplement en pindakaas om zo het eiwitgehalte te verhogen en nog wat gezonde onverzadigde vetten toe te voegen. En ik hou van kaneel, maar voel je vrij om dit te vervangen met bijvoorbeeld kokos vlokken, cacaopoeder of iets anders. Wat ook erg lekker is, is om banaan toe te voegen voor een meer fruitige smaak.
Macro- en micronutriënten
- Energie: 395 kcal
- Proteïne: 31 gram
- Koolhydraten: 30 gram
- Vet: 16 gram
- Vezel: 5 gram
Hoog in calcium, magnesium, vitamine B6 en ijzer
Ingrediënten
- 40 gram haver
- 1 eetlepel pindakaas
- 250 ml water
- 1 stukje veganistisch eiwitpoeder (chocoladesmaak of smaakloos is het beste!)
- 1 theelepel kaneel
- Een snufje zout
Bereidingswijze
- Plaats de haver en het water in een middelgrote kom en voeg water en zout toe
- Verhit in de magnetron gedurende 2 tot 2,5 minuten (750-900W). Controleer het regelmatig, zodat de haver niet morst.
- Haal de kom uit de magnetron en voeg een kop veganistisch eiwitpoeder toe.
- Meng het eiwitpoeder totdat het volledig is opgelost.
- Voeg vervolgens de eetlepel pindakaas en kaneel toe.
- Roeren, en klaar!