Deze gevulde pita broodjes zijn ideaal als gezonde snack! Wil je na een drukke dag niet steeds op de ongezonde tour en heb je geen zin om uitgebreid te koken? Dan is dit je antwoord. De pitabroodjes zijn gevuld met gebakken kip, verse groenten en salade. Bovendien kan er knoflooksaus bij gegeten worden. Deze variant is zelfs gezond want de saus is op basis van magere kwark, knoflook en verse kruiden. De kip wordt bereid met Kurkuma. Kurkuma wordt vaak in de Oosterse keuken gebruikt en is behalve lekker ook een opkikker voor je immuunsysteem! Kurkuma wordt ook “Het heilige kruid” genoemd, omdat het bekend staat om zijn reinigende werking van het lichaam. Kurkuma hoort bij de gemberfamilie en wordt veel gebruikt in Indiase curry’s.
Ingrediënten Pita kip kurkuma
- 4 pitabroodjes (liefst volkoren bij de natuurwinkel. Merk; Florentin)
- 2 kipfilets (liefst biologisch)
- 1 eetlepel kurkuma kruiden (te koop in de supermarkt)
- gemengde sla, komkommer, tomaten
- (optioneel: bosuitjes, peterselie, champignons om het net iets specialer te maken)
- kokosolie op in te bakken
Ingrediënten zelfgemaakte knoflooksaus
- magere kwark (4 grote eetlepels voor 4 pita broodjes)
- teentje knoflook (geperst)
- peterselie of bieslook (liefst vers)
- optioneel: halve avocado en verse citroensap
- peper en zeezout naar wens
Bereidingswijze Pita kip kurkuma
Snij de kipfilet in kleine smalle stukjes. Zet de koekenpan op het vuur. Snij de sla in smalle stukken en de komkommer en tomaatjes in plakjes zodat je ze later tussen je pitabroodje kunt doen en snijd nu ook eventueel de bosuitjes, peterselie en bijvoorbeeld de champignons.
Bak je kip mooi gaar (en voeg eventueel later de champignons toe) en breng deze op smaak met de kruiden, peper en zout. De kip krijgt nu een mooie gele kleur. Let op dat je de kip precies goed gaar bakt als je hem door bakt dan kan de kip taai worden. De smaak van de kurkuma is absoluut niet overheersend dus voor iedereen doable.
Doe 4 eetlepels kwark in een kommetje. Voeg de knoflook (geperst), fijngehakte peterselie, peper, zout en eventueel de halve avocado erbij toe. Meng het geheel tot een saus (en voeg er naar wens een halve theelepel citroensap en bosuitjes aan toe). Is de saus nog te dik? Dan kun je er een beetje water of melk bij doen totdat je de gewenste textuur krijgt. De pitabroodjes kun je kort in de oven opwarmen zoals op de beschrijving. Vul de pitabroodjes met het kipmengsel, gemengde sla, tomaat en komkommer
Tip! Vervang de kip eens met gepelde gamba’s of mager rundergehakt.