Als ik in de supermarkt loop dan ben ik altijd opzoek naar nieuwe producten om uit te proberen. Zo liep ik ook de 100% biologische maaltijden (zaden en oergranen) van Zonnatura tegen het lijf. Ik was erg benieuwd en kocht gelijk alle varianten en ik kan wel zeggen dat ik niet teleurgesteld werd. Ik heb er al verschillende variaties mee gemaakt. Vandaag deel ik een recept met kabeljauw en verse groenten.
Benodigdheden kabeljauw met quinoa
Binnen no-time heb je een voedzame en verantwoordelijke maaltijd op tafel! Je kunt er een heerlijk vegetarisch gerecht van maken door de maaltijden te combineren met fetakaas of bijvoorbeeld mozzarella maar ik vind het vooral lekker met een stukje vis of gebakken kip. Gebruik de maaltijden als basis voor de lunch, avondeten of een salade. Een prima alternatief voor aardappels, rijst en brood.
Je kunt ze verkrijgen in 4 verschillende maaltijden. Voor dit recept gebruik ik de maaltijd met quinoa, olijf en tomaat.
- 150-200 gram verse kabeljauw (per persoon)
- 250 gram Zonnatura Maaltijd : Quinoa met olijf en tomaat
- 100 gram gemengde sla
- 2 tl (pittige) mosterd
- gemengde gesneden groenten: bosuitjes en paprika
- optioneel: sojasaus naar wens
- peper, zeezout en verse kruiden; een teentje knoflook en eventueel tuinkers of bieslook
Bereidingswijze kabeljauw met quinoa en groenten
- Smeer de kabeljauw in met een beetje olijfolie, 1 tl mosterd, en eventueel met wat viskruiden.
- Bak deze in een pan en breng op smaak met vers gesperste knoflook, peper en zeezout.
- Bak ook de gesneden groenten op en kruid deze naar wens.
- Voeg in een saladekom of schaal de gemengde sla (kan eventueel op smaak gebracht worden met wat olijfolie en citroensap)
- Warm daarna de quinoa van Zonnatura op volgens beschrijving. Naar wens kan er ook een beetje sojasaus doorheen.
- Voeg deze bovenop het bedje van sla met de gebakken groenten.
- Daarna kan de gebakken kabeljauw er ook bovenop.
- Maak het af met wat verse kruiden en klaar is je gerecht! Enjoy!