fbpx
Huisgemaakte bananenbrood

Huisgemaakte bananenbrood

Geschreven door Redactie FITsociety
Geschatte leestijd: 2 minuten

Op zondag sta ik met regelmaat in de keuken om nieuwe recepten uit te proberen. Ik laat me graag inspireren door verschillende kookboeken maar ik geef er altijd mijn eigen draai aan. Ik vervang sommige ingrediënten of ik voeg er wat aan toe. Zo maak je er een eigen versie van en dat maakt het uniek. Zo ook met deze bananenbrood. Het is makkelijk om zelf te maken en eens een keer iets anders dan cake of brood. Ik gebruikt alleen maar natuurlijke ingrediënten dus zonder toegevoegde suikers. Bij dit recept gebruik ik amandelmeel maar je kunt ook spelt -of quinoameel gebruiken. Met de ingrediënten kun je variëren. Zoals bijvoorbeeld metl; noten, chocolade, vijgen, blauwe bessen en kokos. Bananenbrood heeft meer de textuur van een cake.  Je kunt het daarom eten als ontbijt of tussendoortje en zelfs als dessert. Ik gebruik eigenlijk altijd kokosolie om in te bakken maar dat is natuurlijk naar eigen wens. Nog wel even dit; ondanks dat het gezonde ingrediënten zijn bevat het wel de nodige calorieën, dus je kunt er niet eindeloos van blijven eten. Geniet altijd met mate.

Benodigdheden en ingrediënten bananenbrood

  • cakevorm (23 cm)
  • 3 rijpe bananen
  • 50 pitloze dadels
  • 3 eieren (kamer temperatuur)
  • 150 gr amandelmeel
  • 1,5 tl baking soda (natuurwinkel)
  • snufje zout
  • t tl kokosolie
  • optioneel; 2 tl rauwe cacao poeder
  • optioneel; pure chocolade stukjes (min 75% cacao), noten, vijgen en kokos

Bereidingswijze bananenbrood

  1. Verwarm je oven op 180 graden.
  2. Klop de eieren en zout bij elkaar in een mengkom.
  3. Pureer dan apart in de keukenmachine de bananen samen met de dadels.
  4. Voeg daarna de eieren, de amandelmeel en de baking soda toe. Goed mengen totdat er een egaal beslag ontstaat.
  5. Nu kun je er eventueel wat extra ingrediënten aan toevoegen zoals ; noten, chocolade, blauwe bessen of ander rood fruit (niet teveel).
  6. Zorg dat de cakevorm goed ingevet is met kokosolie en dan giet je het mengsel in de vorm.
  7. Bak het brood in ongeveer 45 minuten af. Daarna laten afkoelen.
  8. Prik met een saté prikker in het brood. Is hij schoon en de bovenkant van het brood hartig dan is hij klaar!

Tip! Vries je bananenbrood in gesneden porties in zodat je op elk gewenst moment een tussendoortje kan nemen.

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Plan een demo in en ontdek alle mogelijkheden van FITsociety voor jouw bedrijf.

Demo inplannen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen