Bijna elke zondag sta ik in de keuken om iets uit de oven te maken. Ik blog dan ook regelmatig over mijn creaties! Ik probeer van alles uit en meestal pakt het goed uit! Zo ook met deze havermout muffins! Niet alleen gebruik ik natuurlijke ingrediënten maar ze zijn nog gezond ook wat met originele muffins meestal niet het geval is. Je kunt ze eten als ontbijt maar ook prima als tussendoortje. Onderstaand vindt je een van de variaties die ik heb gemaakt. De muffins zijn makkelijk te maken en je kunt eindeloos met de ingrediënten variëren. Al was het alleen al voor de heerlijke gezellige geur in huis. Maar thuis vinden ze deze muffins zeer smakelijk dus zeker voor herhaling vatbaar!
Ingrediënten havermout muffins
- 6 tot 10 bakvormpjes (cupcake vormpjes)
- bakvorm voor de cupcakes (is optioneel maar wel makkelijker)
- 100 gram havermout
- 1 banaan
- 1 handje walnoten
- 50 gram gedroogd fruit
- 2 tl bakpoeder
- 2 eieren
- 1 handje kleine stukjes chocolade (min. 75% cacao)
- 2 eetlepels geraspte kokos (naar wens)
- 2 theelepels rauwe cacao poeder (naar wens)
Bereidingswijze havermout muffins
- 10 minuten om te bereiden en 25 minuten in de oven
- Zet de keukenmachine klaar.
- Doe hier de havermout in en laat de machine draaien totdat het bijna bloem is.
- Voeg hier de geschilde banaan, de eieren, de rauwe cacao (optioneel), kokos (optioneel), chocolade, gedroogd fruit en walnoten aan toe.
- Laat de keukenmachine weer draaien en meng totdat er een egaal mengsel ontstaat.
- Vul de vormpjes met een eetlepel tot iets over de helft
- Bak de muffins circa 25 minuten af in een voorverwarmde oven op 200 graden.
- Prik met een saté prikker door de muffin, is deze schoon dan zijn ze klaar.
- Laat ze nog even afkoelen en klaar zijn de havermout muffins.
Tip! Varieer bijvoorbeeld met blauwe bessen, cranberries, kaneel en stukjes appel. Je kunt sommige ingrediënten ook weglaten.