Gnocchi (spreek uit als Njokkie) is een van die dingen die ik wel eens voorbij zag komen en erg benieuwd naar was. Gnocchi klinkt voor veel Nederlanders dan ook niet bekend in de oren. Gnocchi di patate, zoals de originele naam luidt, is een typisch Italiaans gerecht, gemaakt van aardappel en tarwemeel. De aardappelen worden gekookt en gepureerd, en daarna met meel en wat zout gekneed en dan gekookt in kleine ovale balletjes. Ze worden vaak geserveerd met een saus van tomaten of van zachte kaas. Je kunt ze kopen maar je kunt ze ook makkelijk zelf maken en dan met bijvoorbeeld zoete aardappel.
Maar voor het gemak kun je de verpakte versie vinden in elke supermarkt. Dit gerecht biedt veel gezonde voedingstoffen door de variatie van eiwitten, koolhydraten, verse groenten en kruiden. De Gnocchi heeft van zichzelf niet veel smaak, breng ze daarom goed op smaak met wat zeezout. Je kunt tijdens het koken al zout toevoegen of de gnocchi na het uitlekken op smaak brengen. Dit geldt tevens voor de kipfilet. Breng deze tijdens het bakken, goed op smaak met kruiden naar wens. Door er kappertjes en balsamicoazijn aan toe te voegen, komt dit gerecht volledig tot zijn recht! Een goed vullend en makkelijk gerecht vol met Italiaanse smaken, die je zeker een keer moet proberen!
Ingrediënten gnocchi di patate
- 1 pak Gnocchi
- 2 rode uien
- handvol verse basilicum
- teentje knoflook (of twee voor de liefhebbers)
- 2 kipfilets (liefst biologisch)
- 400 gr tomatenblokjes
- 3 roma tomaten
- 1 rode paprika
- 300 gr spinazie
- 25 ml balsamicoazijn
- 2 el kappertjes
- optioneel; 125 gr geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze gnocchi di patate
- Kook de Gnocchi zoals op de verpakking met wat zout.
- Snijd de kipfilet in stukjes.
- Snijd de uitjes, de tomaten en de paprika in blokjes.
- Fruit als eerst de uitjes en de knoflook op hoog vuur en bak daarna de kip mee op half vuur. Breng goed op smaak naar wens.
- Voeg dan de paprika, tomaten en de tomatenblokjes er ook aan toe.
- Bak op het laatst, de spinazie kort mee totdat deze gaat slinken.
- Is de Gnocchi klaar (als ze boven komen drijven) giet deze dan af.
- Voeg dan de gnocchi bij het geheel.
- Laat het nu ongeveer 10 minuten zachtjes door pruttelen.
- Voeg de basilicum, de balsamicoazijn en de kappertjes nu ook aan het geheel toe.
- Strooi er voor de finishing touch nog wat Parmezaanse kaas overheen en klaar is je gerecht!
TIP! Voor extra smaak, roer een eetlepel pesto door de Gnocchi!