De Sinterklaas lekkernijen vliegen je al weer om de oren! De feestdagen zijn voor mij de leukste momenten om recepten te bedenken. Het verzinnen van vernieuwende creaties, gebaseerd op de typische versnaperingen maar dan de gezondere versie en wat is het deze keer goed gelukt! Ondanks dat ik in dit recept gebruik maar ongeraffineerde producten bevatten ze wel een flink portie aan (gezonde) vetten en koolhydraten.
Benodigdheden kruidnoten
- 100 gr. volkoren -of speltmeel
- 1 tl bakingsoda of wijnsteenbakpoeder
- 2 el natuurlijke pindapasta
- sap van een halve mandarijn
- 1 tl rauwe cacao
- 10 gr. koek -of speculaaskruiden
- 4 el (gesmolten) kokosolie
- 2 el agave siroop
- 2 el kokosbloesemsuiker
- 2 el Shake & Smoothie Mix
- 1 tl kaneel
- 2 tl gember sap
Bereidingswijze kruidnoten
- Start met het voorverwarmen van de oven op 200 graden.
- Was je handen zorgvuldig.
- De bakplaat mag nog uit de oven blijven.
- Alle ingrediënten kunnen bij elkaar in een mengkom.
- Kneed deze dat goed bij elkaar en maak er een grote bol van.
- Maak er nu kleine gelijkmatige bolletjes van.
- Leg nu de bolletjes op je hand en maak ze iets platter en zorg dat de zijkanten strak en rond blijven.
- Leg ze nu (met een kleine afstand van elkaar) op de bakplaat.
- Bak ze in ongeveer 20 minuten af. En bak ze vooral niet te lang en niet te heet. Dus even goed afstemmen met de ideale bak stand van je oven.
- De kruidnoten worden pas harder op het moment dat ze de oven verlaten! Laat ze nog even afkoelen en klaar! Enjoy!