Dat havermout alles behalve saai is, bewijs ik je met dit gerecht! Het smaakt naar warme appeltaart en is nog gezond ook! Ik ben het afgelopen jaar fan geworden van deze graan en dat is niet zonder reden. Je kunt er zoveel mee maken en dan heb ik het over bakken, koken, weken, en het is ook een prima basis ingrediënt voor bijvoorbeeld; muffins, taarten, truffels, cakes en koekjes! Dit recept is in ieder geval een goede keuze om in het weekend te maken, het kost niet veel moeite maar moet wel een half uurtje in de oven. Ik gebruik speltmelk of rijstemelk omdat deze van zichzelf al een zoete smaak heeft en daarom ook niet veel ingrediënten meer nodig heeft om aan zijn juiste smaak te komen. Gebruik ingrediënten die je zelf lekker vind en probeer steeds weer iets nieuws. De zachte structuur en smaak heeft me echt verrast! Je kunt de havermout ook vervangen door boekweit of andere graanvlokken. Ik gebruik voor dit recept een kleine ronde ovenschaal (voor 1 persoon) zodat ik er gelijk uit kan eten. Echt een traktatie!
Ingrediënten
- 40 gr havermout
- 150 ml rijstemelk of speltmelk
- 2 tl kaneel
- handje blauwe bessen
- 15 gr vanille proteïne poeder (je kunt ook vanille extract naar wens gebruiken)
- halve geraspte appel
- puntje baking soda
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180-190 graden.
- Voeg de melk en de havermout in een mengkom
- Meng deze ingrediënten en voeg de overige ingrediënten aan het geheel toe.
- Voeg als laatste de vanille eiwitpoeder toe, al roerend en met kleine beetjes, zodat er geen klontjes ontstaan.
- Giet dan het geheel in het ovenschaaltje.
- Strooi er nog wat kaneel op als finishing touch.
- Laat het geheel in ongeveer een half uurtje gaar bakken.
- Prik met een satéprikker er doorheen en is deze schoon, dan is je gerecht klaar!
Variatietip! Leg er plakjes banaan bovenop voordat hij de oven in gaat en doe er eens stukjes pure chocolade of kokosrasp doorheen!