fbpx
Beef Teriyaki salade met verse goenten

Beef Teriyaki salade met verse goenten

Geschreven door Redactie FITsociety
Geschatte leestijd: 2 minuten

Met het warme weer in aantocht willen we soms niet te zwaar eten en dan kan een salade een makkelijk en gezond alternatief zijn. Zeker met warme groenten en vlees heb je voor het diner een waardig gerecht op tafel. Deze Beef Teriyaki salade is een geheel eigen creatie en het gemak staat in dit recept voorop! De biefstuk kan naar wens gebakken worden maar in deze salade raad ik wel aan om hem medium-rare te bakken of te grillen. Dan is de biefstuk nog lekker mals en sappig. Mocht je meer tijd hebben dan kun je de biefstuk ook van te voren marineren met de teriyaki dressing om zo aan meer smaak te komen. Dit kun je een uur van te voren doen. Voor het gemak in het weekend of na een drukke werkdag is de Beef Teriyaki salade een top gerecht!

Ingrediënten Beef Teriyaki salade

  • 150 gr biefstuk per persoon
  • 125 gr gemengde sla
  • 3 tomaten
  • taugé (naar wens)
  • champignons (naar wens)
  • halve komkommer
  • 1 ui
  • 1 a 2 teentjes knoflook naar wens
  • 1  rode paprika
  • teriyaki saus (zelf maken of kant-en- klaar. Zie hieronder het recept indien je deze zelf wilt maken.
  • optioneel; verse bieslook of koriander
  • peper en zeezout

Ingrediënten Teriyaki saus

  1. Sap van 2 limoenen
  2. 1 tl bruine suiker
  3. 2 tl sesamolie
  4. 1 el zoute sojasaus
  5. 1 el vissaus
  6. 2 tl verse gehakte gember
  7. 1 teentje knoflook

Bereidingswijze Beef Teriyaki salade

  1. Was de groenten en snijd als eerst de paprika, ui en de champignons in stukjes (niet te klein).
  2. De zelfgemaakte teriyaki dressing maak je door de ingrediënten door elkaar heen te mengen.
  3. Snij dan de komkommer en tomaten ook in blokjes en meng deze met de gemengde sla.
  4. Vul de salade tot de helft in 2 salade kommen.
  5. Bestrijk de biefstuk dun met 1 el (kokos) olie en bak of gril de biefstuk 3-4 minuten per kant, de binnenkant mag rosé blijven.
  6. Breng de biefstuk op smaak met wat teriyaki dressing en wat peper en zout en Laat het vlees 5 minuten rusten en snijd het daarna in repen.
  7. Bak nu de groenten een paar minuten. Start met de champignons, de ui en de knoflook en voeg daar de taugé er nog bij.
  8. Voeg hier naar wens wat teriyaki saus bij en breng op smaak met peper en zout. Bak nog 2 minuten op hoog vuur.
  9. Voeg nu als eerste de gebakken groenten op de salade en leg dan de biefstuk bovenop de groenten.
  10. Strooi er nog wat verse bieslook overheen en dan is je Beef Teriyaki salade klaar!

Tip! Voeg verse gesneden koriander bij de gebakken groenten om de Aziatische smaak nog meer tot zijn recht te laten komen!

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Plan een demo in en ontdek alle mogelijkheden van FITsociety voor jouw bedrijf.

Demo inplannen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen