Een gezond en makkelijk gerecht voor je lunch of zelfs als diner. Een lichte maaltijd waarvan je de ingrediënten bijna altijd wel in huis hebt. De wrap maak je heel simpel met losgeklopte eieren, een beetje melk, een beetje kerriepoeder en fijngesneden bieslook. Zo maak je hem net wat specialer en het is weer eens wat anders dan een bammetje kaas of een salade. Ik heb er een eiwitrijk recept van gemaakt, maar je kunt natuurlijk de ingrediënten gebruiken die je zelf lekker vindt. Maak er een vegetarisch gerecht van door bijvoorbeeld de kip te vervangen met geitenkaas of vervang deze door gebakken zalmfilet of biefstuk reepjes. Dus heb je niet veel tijd en je wilt evengoed een voedzaam gerecht op tafel, ga dan voor deze gezonde en goed gevulde ei-wrap!
Ingrediënten gevulde ei-wrap (2 personen)
- 4 biologische eieren
- 100 ml melk
- verse bieslook
- 2 stuks biologische kipfilet
- optioneel: fetakaas naar wens
- kerrie poeder
- 100 gr rucola
- 2 tomaten
- verse groenten naar wens, bijvoorbeeld 1 bosui en 1 paprika
- peper en zeezout
Bereidingswijze gevulde ei-wrap
- Leg alle ingrediënten klaar voor gebruik.
- Klop de eieren los met een beetje melk en de bieslook.
- Breng op smaak met een beetje peper en zeezout en nog wat kerrie poeder.
- Zet een pan op middelhoog vuur en laat de pan op temperatuur komen.
- Daarna zet je de pan weer op laag vuur en giet je het eimengsel in de pan.
- Laat hem langzaam garen. Je hoeft hem niet om te draaien.
- Ondertussen snijd je de kip in kleine blokjes en ook de groenten.
- Bak als eerste de kip mooi gaar en voeg de laatste paar minuten de groenten erbij.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Vul daarna de wrap met de gebakken kip en de groenten.
- Voeg er nog wat zongedroogde tomaatjes en rucola aan toe.
- Vouw de wrap dicht (eventueel dichthouden met satéprikkers).
Tip! Wil je toch wat koolhydraten toevoegen aan het recept, bak dan wat kikkererwten met de kip mee!