fbpx
Boekweit proteine pannenkoeken met vruchtencompote

Boekweit proteine pannenkoeken met vruchtencompote

Geschreven door Redactie FITsociety
Geschatte leestijd: 2 minuten

Deze pannenkoekjes smaken net zo lekker als de originele, maar deze zullen je ook voeden in plaats van alleen te vullen. Boekweit is rijk aan koolhydraten, vezels, vitamine B1,  vitamine B6 en mineralen. Mensen met de aandoening coeliakie zijn allergisch voor gluten. Gluten is een eiwit dat voorkomt in bepaalde granen. Omdat boekweit geen graan is bevat het geen gluten en is dus geschikt voor coeliakiepatiënten. Let er wel op dat de eiwitpoeder ook glutenvrij is (is meestal wel het geval, but just in case).

Deze pannenkoekjes eet je gezellig in het weekend maar omdat dit recept ook eiwitpoeder bevat is het ook super om je eiwittengehalte ermee op te krikken. Eet de pannenkoekjes met vers fruit of met een warme vruchtencompote. Veel werk? Zeker niet! De vruchtencompote heb ik met appel en roodfruit gemaakt en is eigenlijk alleen een kwestie van opwarmen en op smaak brengen. De combinatie is super en je maakt er gelijk een speciaal gerechtje van. Ik heb voor het beslag een combinatie gemaakt van boekweit -en amandelmeel maar je kunt natuurlijk ook 100 gram boekweitmeel gebruiken. Dit ontbijtje wil je niet overslaan maar mocht je wel een uitslaper zijn, dan zijn ze koud ook erg lekker!

Ingrediënten Boekweit proteine pannenkoek

Voor het beslag

  • 50 gram boekweitmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 200 ml (plantaardige) melk
  • snufje baking soda
  • 1 ei
  • 2 eiwitten
  • 20-30 gram (vanille) eiwitpoeder
  • 1 el kaneel

Voor de vruchtencompote

  • 200 gram gemengd (eventueel van bevroren) roodfruit
  • Agave siroop of honing
  • 1 geschilde appel

Bereidingswijze

  1. Voeg alle ingrediënten voor het beslag in een mengkom met 1 el agavesiroop of honing.
  2. Voeg steeds een beetje melk erbij en mix het geheel tot een mooi glad beslag. Let wel op de dikte van het beslag, dit kan naar wens met de hoeveelheid melk.
  3. Snij de appel in kleine blokjes en doe het samen met het fruit in een steelpan. Warm deze langzaam op met een lepel honing of agave siroop naar wens. Laat het langzaam pruttelen maar laat het vooral niet doorkoken.
  4. Een soeplepel helpt je om de hoeveelheid van de pannenkoekjes te bepalen. Bak de pannenkoekjes op half hoog vuur om ze mooi goudbruin te bakken.
  5. Giet de beslag in de pan en rol met de onderkant van de lepel gentle een mooi rond geheel.
  6. Bak beiden kanten en klaar! Houd de pannenkoekjes warm door ze bijvoorbeeld in een verwarmde oven te zetten.

Tip! Je kunt zelf de topping bepalen, varieer eens met kwark, fruit, kokosrasp en chocolade

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Plan een demo in en ontdek alle mogelijkheden van FITsociety voor jouw bedrijf.

Demo inplannen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen